Åkarhjälpen 2015

2015-09-15 Åkarhjälpen är igång: Hjälp oss att hjälpa!
Nu är det åter dags att rulla igång hjärteprojektet Åkarhjälpen – vårt sätt att visa på all medmänsklighet som finns i näringen. Vi på tidningen tjatade snudd på sönder ordet medmänsklighet i fjol men jag hoppas ni orkar lyssna även i år. Då som nu kommer resultatet av insamling gå till att hjälpa cancersjuka barn i Litauen.

Många tycker kanske att vi borde förnya oss, men det är inte så lätt när man på nära håll sett vilken nytta hjälpen gör, och hur utsatta de små barnen är. Alla med oturen att vara födda i ett land som inte har samma sociala skyddsnät som vårt eget.
Som vanligt görs Åkarhjälpen tillsammans med åkaren Stefan Espersson i Hörby. Och som alltid garanterar vi att varje insamlad krona kommer till mesta möjliga nytta i form av livsavgörande medicin och ett bättre liv för de små. Pengarna kommer levereras i god tid innan jul och överlämnas till Edita Abrukausi, som själv förlorat sin dotter i cancer men som nu vikt sitt liv åt att göra livet lättare för andra.
Med dessa rader vill jag ödmjukt be om hjälp att hjälpa. Stora och små bidrag är varmt välkomna till vårt plusgirokonto 68 51 15-8 – som håller öppet till midnatt, den 8 december. Ett stort tack för din medmänsklighet.

Med vänlig hälsning
Frans Johansson
Svensk Åkeritidning 

2015-10-07
Så här några månader innan jul är det åter dags för Svensk Åkeritidning att tillsammans med Esperssons Åkeri kroka arm och samla in stora och små pengar till vårt gemensamma skötebarn Åkarhjälpen. Nu har de första bidragen börjat rulla in på vårt plusgironummer 68 51 15-8. Ett stort tack så här långt till Trygve Bengtssons Åkeri i Sölvesborg och Mittåkarna.
Nu håller vi tummarna för att vi ska slå fjolårets rekord med råge!
Liksom i fjol kommer Åkarhjälpen att stödja fonden Ruguté Childhood Cancer, som på ideell basis kämpar för att hjälpa cancersjuka barn i Litauen.

2015-10-16 
I år är det extra många som vill få en hjälpande hand men vi ber er tänka på Åkarhjälpen – näringens eget initiativ för att visa på medmänsklighet.
Liksom i fjol kommer Åkarhjälpen att stödja fonden Ruguté Childhood Cancer, som på ideell basis kämpar för att hjälpa fattiga cancersjuka barn i Litauen. I fjol kunde näringen med gemensamma krafter bidra med över 100 000 kronor, och än så länge har vi en bra bit kvar till samma nivå.
Vårt plusgirokonto är: 68 51 15-8.
Som alltid sätter vi en ära i att inte en enda krona försvinner i administrativa kostnader. Pengarna kommer istället att gå till medicin och annan hjälp för att underlätta livet för de små och deras anhöriga. Medicinen är dyr men har under året bland annat räckt till en större mängd antibiotika.

2015-11-02
I år är det extra många som behöver en hjälpande hand men vi ber er tänka på Åkarhjälpen – näringens eget initiativ för att visa på medmänsklighet. Så här långt har Åkarhjälpen fått in 9 600 kronor, men jag hoppas nu att du också vill göra en insats. Tillsammans gör vi stor nytta!
Åkarhjälpens dedikerade plusgironummer 68 51 15-8 håller öppet till midnatt, den 8 december.
Inför julen de senaste tre åren har Svensk Åkeritidnings och åkaren Stefan Esperssons gemensamma hjärteprojekt Åkarhjälpen samlat in pengar för att kunna hjälpa cancersjuka barn i Litauen. Det har varit en otrolig resa där konkurrenter och kollegor med gemensamma krafter räddat liv.
Just nu befinner sig delar av världen i kris och många ropar efter hjälp. Men med dessa rader vill jag ödmjukt be er tänka på Åkarhjälpen och dess skyddslingar. Som tidigare sätter vi en ära i att inte en enda krona försvinner i administrativa kostnader. Pengarna kommer istället att gå till medicin och annan hjälp för att underlätta livet för de små och deras anhöriga. Detta i ett land där skillnaden mellan rik eller fattig styr vem som ska överleva eller inte.
Så här långt har Åkarhjälpen fått in 9 600 kronor, men jag hoppas nu att du också vill göra en insats. Tillsammans gör vi stor nytta!
Åkarhjälpens dedikerade plusgironummer 68 51 15-8 håller öppet till midnatt, den 8 december.
Med vänlig hälsning Frans Johansson, chefredaktör Svensk Åkeritidning

2015-11-19 24 000 kronor – dagens saldo!
Årets bidrag till Åkarhjälpen växer sakta men säkert. På kontot har det nu kommit in 24 000 kronor och vi kan bara hoppas på mer. Ett stort tack till er alla som visat på er stora medmänsklighet, och en lika stor vädjan till alla andra som också vill göra en insats för näringens gemensamma hjärteprojekt Åkarhjälpen, som i år skänker pengar till cancersjuka barn i Litauen.

2015-11-17
Just nu är saldot på Åkarhjälpens konto 21 400 kronor. Ett stort tack till er alla som visat på er stora medmänsklighet, och en lika stor vädjan till alla andra som också  vill göra en insats för näringens gemensamma hjärteprojekt Åkarhjälpen, som i år skänker pengar till cancersjuka barn i Litauen.
Inför julen de senaste tre åren har Svensk Åkeritidnings och åkaren Stefan Esperssons gemensamt samlat in pengar för att kunna hjälpa cancersjuka barn i Litauen. Det har varit en otrolig resa där konkurrenter och kollegor med gemensamma krafter räddat liv.

2015-11-23 Åkarhjälpen: Årets största bidrag?
Nu är det snart bara två veckor kvar tills Åkarhjälpen stänger årets insamling till bättre behövande. I går skänkte Volvo Truck Center Sweden hela 10 000 kronor på ett bräde!
Ett stort tack till stora och små bidragsgivare. Fortsätt att skänka genom att sätta in bidrag på plusgironummer 685115-8. Kontot håller öppet till midnatt, den 8 december.

2015-11-30 Åkarhjälpen: Än finns det tid att visa medmänsklighet
Nu är det snart bara två veckor kvar tills Åkarhjälpen stänger årets insamling till bättre behövande. Så här långt har vi lyckats få ihop 36 000 kronor. Ett stort tack till stora och små bidragsgivare. Fortsätt att skänka genom att sätta in bidrag på plusgironummer 685115-8. Kontot håller öppet till midnatt, den 8 december.

2015-12-07
I skrivande stund har vi nu 45 750 kronor på Åkarhjälpens konto. Pengar som utan mellanhänder och dyra administrativa utsvängningar kommer gå direkt till de som behöver dem som mest. Precis som i fjol stöttar Åkarhjälpen cancersjuka barn i Litauen med pengar till medicin och medicinsk utrustning.
Vid midnatt den åttonde december stänger årets insamling. Vårt plusgionummer är: 685115-8.
 
Litauen är inte långt bort, men är ett land där det är mycket stor skillnad mellan fattig och rik – och hjälpen som vi gemensamt kommer med kan i många fall vara skillnaden mellan liv och död. Så ärade medmänniskor, fortsätt stödja oss på plusgironummer 685115-8.
I år är det extra många som behöver en hjälpande hand men vi ber er tänka på Åkarhjälpen – näringens eget initiativ.
 Än så länge är det långt kvar till att nå upp till förra årets rekord, då vi kunde överlämna vår check på 130 000 kronor till en rörd Edita Abrukausi, som med stort engagemang kämpar för att göra livet lättare för cancersjuka barn i Litauen.
– Vi är så otroligt tacksamma för ert bidrag – pengarna kommer främst gå till mediciner och olika medicinska hjälpmedel. Bland annat har vi ett jättestort behov av kateters för att barnen inte ska bli sönderstuckna av nålar, förklarade Edita Abrukausi med tårar i ögonen.
  
Hjälpen som hennes Ruguté ger är vitt skild men oftast handlar det om just medicin och medicinsk utrustning som kostar stora pengar. En del av pengarna från Sverige går också till att kunna behålla övernattningslägenheten i Villnius, som ligger i anslutning till sjukhuset – där långväga anhöriga till de sjuka barnen kan få bo för att få vara nära sina barn.
I fjol kom hjälpen  extra lämpligt eftersom Ryssland infört sanktioner mot landet. Det är lika illa nu och många av de inhemska företagen som stöttat verksamheten har inga pengar över.
– De som kommer till oss och ber om hjälp är de som inte har råd att bekosta någon vård själva. Ofta är ju föräldrarna panikslagna, men vi försöker verkligen hjälpa alla, berättade Edita Abrukausi.
För Edita Abrukausi och hennes man Dainoras finns inget alternativ. De förlorade själva sin dotter i kampen mot cancern och nu är deras egen medmänsklighet ett sätt att hantera sin egen sorg. Årligen hjälper man drygt ett hundratal barn.
Just nu befinner sig delar av världen i kris och många ropar efter hjälp. Men med dessa rader vill jag ödmjukt be er tänka på Åkarhjälpen och dess skyddslingar. Som tidigare sätter vi en ära i att inte en enda krona försvinner i administrativa kostnader. Pengarna kommer istället att gå till medicin och annan hjälp för att underlätta livet för de små och deras anhöriga. Detta i ett land där skillnaden mellan rik eller fattig styr vem som ska överleva eller inte.
Fortsätt att skänka genom att sätta in bidrag på plusgironummer 685115-8. Vid midnatt den åttonde december stänger årets insamling.

2015-12-11 Åkarhjälpen: Årets resultat – 67 250 kronor!
Ett stort och innerligt tack till alla som stöttat årets Åkarhjälpen med ett bidrag. Med gemensamma krafter har vi tillsammans lyckats få ihop hela 67 250 kronor! Pengar som i helgen kommer överlämnas till Edita Abrukausi, som med stort engagemang kämpar för att göra livet lättare för cancersjuka barn i Litauen.
Än så länge finns några timmar kvar för eftersläntare, så vill även du dra ett strå till stacken så in sätt en slant på plusgionummer: 685115-8.
Än så länge kan vi inte se vilka våra sista
bidragsgivare är men vi kompletterar listan fortlöpande:

Andreas Ekblad
Olle Sanfridsson
Hörby kulturkalastavla 2015
Hagéns Åkeri AB
Anita Palmqvist
Genarps Bulk AB
Gävle Fjärrfrakt
Sveriges Åkeriföretag Syd
Charlotte Zätterström
Ingrid Bergquist
Falkenklev Logistik
Lars Johansson
Petri Ekorre
Bo Reinerdahl
Eva Hilding
KL Elektronik
Lär och lyft Ingarö Aktiebolag
Gunnar Davidson Åkeri
Jonny Brogård
Hans Norlund
Volvo Truck Center Sweden
Tony Truding
Sveriges Åkeriföretag Halland
Andreassons Åkeri i Veddige AB
R. Wesslander Transportkonsult
Flora och Siri Nordén 
Christer Harrysson
Leif Rosvall
Göran Olsson
Lars Hellström
Vikmanshyttans Åkeri
Stefan Espersson
Härslövs Åkeri
Svensk Åkeritidning
Rolf Viebkes Åkeri
Karin Åberg
Charlotte Levin
Aktiebolaget B Dahl & Co
Värmlands Åkeriservice
Mittåkarna
Trygve Bengtssons Åkeri

2015-12-15 Åkarhjälpen: Pengarna levererade
Igår överlämnade Svensk Åkeritidning och Hörbyåkaren Stefan Espersson Åkarhjälpens nästan 120 000 kronor till sin nya ägare.
Pengarna går även i år till Edita Abrukausi och hennes Ruguté, som med aldrig sviktande engagemang kämpar för att göra livet lättare för cancersjuka barn i Litauen.
I år har det varit hård konkurrens för Åkarhjälpen. Men tack vare Kihlströms Transport & Lastbilscenter blev det i sista sekund superresultat för Åkarhjälpen 2015.

– Jag blir tårögd av er givmildhet. Pengarna från er betyder att vi kommer klara våra behov ytterligare ett år. Även om vår ekonomi är ansträngd kommer detta underlätta väldigt mycket. Nu kommer vi förhoppningsvis ha pengar till de behandlingar som krävs. Tack, tack!
Det säger en rörd Edita Abrukausi, som de senste tio åren drivit fonden Ruguté Childhood Cancer Fund.
Efter att hon själv förlorade sin egen dotter i cancer har hon och resten av familjen vigt sitt liv till att på olika sätt försöka göra livet lättare för cancerssjuka barn.
– Ofta hör ju läkarna av sig till oss när det krävs speciella insatser – sjukhusens resurser är ju många gånger oerhört små, förklarar Edita Abrukausi.
Det senaste året har varit tufft för Ruguté. Oro på många platser i världen gör att det blir allt tuffare att få ekonomisk stöttning. Konkurrensen från hjälporganisationerna är stentuff – samtidigt ökar Rugutés behov för varje dag.
– Vi har nog aldrig lagt så mycket tid och pengar på medicin som nu. Kostnaderna kan skilja väldigt mellan länderna så det är ett väldigt jagande, konstaterar hon.
Under 2015 gick Litauen dessutom över till euro, vilket också gjort många medikament prismässigt skjutit i höjden.

Läs mer i nästa nummer av Svensk Åkeritidning!

2015-12-17 Superresultat för Åkarhjälpen tack vare Kihlströms
Årets Åkarhjälpen blev en riktig rysare. Länge såg det mörkt ut med ett resultat som låg och stampade på drygt 60 000 kronor. Vi tjatade, vi mejlade, vi påminde … Men vi kom liksom inte längre.

Men så pang, när vi precis skrivit ut årets jättecheck, så kom överraskningsmejlet från Ivecoåterförsäljaren Kihlströms vd Micha Grönvalls: 50 000 kronor till Åkarhjälpen – lika mycket som de lagt på sitt julbord.

Tillsammans kan nu näringens givmilda sträcka på sig lite extra. Med nästan 120 000 kronor insamlade från den svenska näringen kunde vi i helgen tillsammans med åkaren Stefan Espersson överlämna ett rejält bidrag till Edita Abrukausi – som med aldrig sviktande engagemang kämpar för att göra livet lättare för cancersjuka barn i Litauen.

Återigen ett stort tack till alla bidragsgivare. Jag hoppas ni får en riktigt God jul och ett Gott nytt år!

PS. Läs mer i nästa nummer av Svensk Åkeritidning

Med vänlig hälsning Frans Johansson
Chefredaktör, Svensk Åkeritidning