2011 - 2015

2011
Vi nomineras till "Stora Åkeripriset 2011" vilket är en stor ära och går dessutom med till andra uttagningen! I april utökar vi vårt samarbete med Svensk Cater och vi tar över distributionen i Örebro med 6 bilar och lika många anställda.

I maj börjar Freddi Johnsson som transportledare hos oss. I juni månad har vi 53 bilar. Vid årets system revision för vi förlängt förtroende och våra certifikat gäller nu fram till och med år 2014.

Även i år kör Stefan julklappsbilen till Vilnius och Kaunas i Litauen och till Gdansk i Polen. Detta är ett samarbete med skolorna i Hörby där elever samlat in julklappar som delas ut till cancersjuka barn.

I december månad kör vi drygt 23 717 mil vilket motsvarar ca 5.9 varv runt jorden.

2012
Åkeriet påbörjar YKB forbildning och i slutet på april månad har vi utbildat alla våra anställda i ett av fem block. Görgen Fridolf slutar sin anställning hos oss under februari månad. I mars månad börjar Daniel Edner som transportledare mot Skånemejerier och Dagab men väljer att lämna oss i början på augusti.

Efter en längre tids diskussioner och förhandlingar med vår kund Svensk Cater om transportupplägg och prisbild så tar vi beslutet att säga upp avtalen med dem. Den 31 augusti upphör vår verksamhet på kontoren i Halmstad och Linköping och den 30 september i Malmö och Örebro. Svensk Cater AB kommer fortsättningsvis att utföra transporterna i egen regi. De köper 27 fordon från oss och anställer merparten av den personal som varit anställd hos oss för dess uppdrag.

I år kör Stefan i egen regi julklappsbilen till Vilnius och Kaunas i Litauen. Det är samarbete med skolorna i Hörby där eleverna samlat in julklappar som delas ut till cancersjuka barn.

Vi årets slut är vi ca 50 personer anställda.
 
2013
Vi inleder året med att bli Trafiksäkerhetscertifierade enligt ISO 39001. Vi är bland de tre första företagen i världen att bli certifierade vilket vi är väldigt stolta över.

Vi utökar vår vagnpark med tre nya naturgasbilar från Scania. Den 12 juni är de tre mycket glada chaufförer som kör premiärturen från vårt kontor i Hörby till Skånemejerier i Malmö. Där bjuder vi på grillad korv och vi får information av Scania och Thermo King.

Stefan Espersson får förtroendet att sitta med i juryn för "UF Företag" där gymnasieelever får prova på att starta upp och att driva ett företag under ett läsår.

Under hösten utbildar vi samtlig personal i YKB fortbildningens block 4, Ergonomi och hälsa. Två av fem delar avklarade inför hösten 2016! Som samarbetspartner till Sveriges Åkeriföretag håller vi två externa fortbildningar, en företagsförlagd och en öppen.

Tillsamman med Sveriges Åkeritidning startar Stefan "Åkarhjälpen" för att utmana åkerinäringen att sprida lite ljus i tillvaron för de som inte har det lika bra som vi. Tanken är att varje år göra ett gemensamt upprop och samla in pengar till ett behjärtansvärt ändamål, där fokus ska vara nytta - inte administrativa kostnader. Årets insamling görs för att stödja cancersjuka barn och deras familjer i Litauen genom fonden Rugute.

I vårt miljötänk byter vi ut tre av våra gamla fjärrbilar till nya bilar, två Volvo och en Mercedes, under november, december.

Även i år kör Stefan i egen regi julklappsbilen till Vilnius och Kaunas i Litauen. Det är ett samarbete med skolorna i Hörby där eleverna samlat in julklappar som delas ut till cancersjuka barn. Dessutom kan Stefan tillsammans med Frans Johansson från Sveriges Åkeritidning överlämna en check på nästan 80 000 kr från insamlarna i Åkarhjälpen till fonden Rugute. Läs artikeln nedan!

Vi årets slut är vi ca 50 personer anställda.

2014
Vi inleder året med att glädjas över att vi får fortsatt förtroende hos Skånemejerier AB. Vi behåller vårt tidigare åtagande och utökar det med ytterligare några turer.

I april utökar vi vår vagnpark med Scania P360 som trafikerar Skånemejerier i Malmö och i september ett ekipage bestående av Volvo FH, dolly och trailer med trippla temperaturzoner som trafikerar Dagab.

Under våren utbildar vi samtlig personal i block 3, Gods, lagar och regler, som tredje delen av fem i YKB, Yrkeskompetensfortbildning. Vi fungerar som utbildningspartner till Sveriges Åkeriföretag och under året har vi förutom våra egna fortbildningar genomfört 11 företagsförlagda runt om i Skåne och 12 öppna kurser varav 10 hållits i våra egna lokaler i Hörby.

Stefan Espersson sitter även i år med i juryn för "UF Företag" där gymnasieelever får prova på att starta upp och att driva ett företag under ett läsår.

Vi deltar i Hörby Kulturkalas i maj och låter allmänheten måla en stor tavla som ställs ut på Hörby kommunhus. Tavlan auktioneras ut och köps av Mårtenssons bil. Pengarna går oavkortat till fonden Rugute som stöder cancersjuka barn och deras familjer i Litauen.

Efter att en av våra kunder fått behov av att transportera farligt gods utbildar vi 5 anställda i ADR och utrustar tre bilar för detta.

I oktober har vi vår ISO revision och i år var det systemrevision, det vill säga revision av våra certifikat för Kvalitet, Trafiksäkerhet, Miljö och Arbetsmiljö. Det slutade med 2 mindre avvikelser vilket vi känner oss väldigt nöjda med!

Under november månad lämnar in offert på ett stort anbud gällande Skånemejeriers distribution.

Efter föregående års succé fortsätter vi samarbetet med Åkeritidning och "Åkarhjälpen" och även årets insamling görs för att stödja cancersjuka barn och deras familjer i Litauen. Årets insamling gav 130 000 kr! Glädjande att så många vill vara med och bidra!

För åttonde året i rad kör Stefan i julklappsbilen till Vilnius och Kaunas i Litauen. Det är samarbete med skolorna i Hörby där eleverna samlat in julklappar som delas ut till cancersjuka barn. 

2015
Året inleds med att vi hälsar en gammal kund välkommen tillbaka; Hörby Kommun, som anlitar oss för leveranser av färdiglagad mat till kommunens skolor och äldreboenden.

Den 1 mars påbörjar vi ett femårs uppdrag för Skånemejerier som är lite förändrat sedan tidigare. Vi utökar med två fordon och två chaufförer i Eslöv samtidigt som vi minskar med ett fordon och två chaufförer då vi avslutar vår överföringstransport från Malmö.

Kristina Döring börjar som personalansvarig och transportledare hos oss i mars. Hon har tidigare arbetat som chaufför hos Pantzars Åkeri, skolinformatör inom Försvarsmakten och som fältansvarig och coach på Intervjubolaget Imri AB.

Under våren får vår personal tillgång till ett nytt personalrum i Volvos lokaler i Helsingborg.

Hörby kommun bjuder in oss att delta i ”Framtidsnatten” som är ett samarbete mellan kommunen, skolan och det lokala näringslivet. Vi tar emot ett tjugotal åttondeklassare som får veta mer om hur vi arbetar, vilken utbildning som behövs för att bli chaufför och får provsitta en lastbil och se hur det ser ut på flaket. Vi hoppas att vi lockat några av dessa till att söka sig till branschen!

Vi deltar även i år i Hörby Kulturkalas de 19 maj och låter besökarna måla en tavla som auktioneras ut. Intäkterna går oavkortat till cancersjuka barn och deras familjer i Litauen.

Under sommaren tar vi fram en ny hemsida och vi blir intervjuade för en artikel i Åkeritidningen om vårt trafiksäkerhetsarbete.

Vårt uppdrag för Dagab utökas med ytterligare 2 turer i juni!

Vi är så stolta över våra duktiga chaufförer! Och det är extra glädjande när våra kunder talar om för oss att de blir uppringda av sina kunder som berättar att chauffören som sköter distributionen till dem är så trevlig, hjälpsam och tillmötesgående!  Tack för fin feedback, Skånemejeriet och ett stort tack till chauffören Johan Persson!

Mer beröm, denna gång  gäller det Dagab och Stockholmsbilarna. Detta mail kom till oss 13 oktober från Dagab i Jönköping:

"Hej!
Jag har fått till mig att alla de chaufförer från er som kör via Jönköping är väldig duktiga. Det är aldrig sönderkört och det är alltid väl lastat. De har bra koll på hur det funkar i Jönköpning och hjälper alltid till. Jag kände att det kan vara läge att komma med beröm och inte bara höra av sig när något eventuellt gått på tok.
Ni får gärna framföra detta till chaufförerna och ge dom en eloge."

Det gör vi mer än gärna. Bra jobbat alla chaufförer på Stockholmsbilarna och tack till Dagab för fin feedback.

Vårt uppdrag för Dagab utökas ytterligare i oktober då vi får en körning till för ett ekipage, tre dagar i veckan från Kristianstad.

Under året utökas vår fordonspark med 1 ny lätt lastbil, övertag av två bilar, nyinköp av 4 bilar och en släp.

Samtlig personal genomgår YKB-fortbildning block 2, Godstransporter under augusti och september.

I oktober har vi ISO-revision (kvalitet, trafiksäkerhet, miljö och arbetsmiljö), inga avvikelser, två förbättringsförslag och vi får en ”Styrka” i omdömet. Det är en observation som identifierar områden som väl uppfyller kraven och ger företaget styrka i verksamheten. Det känns väldigt bra inför vårt fortsatta arbete.

Budgivningen för årets Kulturkalastavla är avslutas den siste oktober. Lycklig vinnare blev Ingrid och Per Johnsson, Hörby. Grattis och tack för att ni ville vara med!

I oktober drar vi även igång Åkarhjälpen, samarbetet med Åkeritidning och årets insamling görs för att stödja cancersjuka barn och deras familjer i Litauen precis som förra året. Årets insamling resulterade i en julklappscheck på 120 000 svenska kronor som överlämnades till Rugute i samband med att julklappsbilen besökte Litauen i december månad. Detta är nionde året i rad som Stefan Espersson agerar tomte tillsammans med elever från högstadieskolorna i Hörby.

Känns som ett bra sätt att avsluta året!